banner weblog grethilde

banner weblog grethilde

zaterdag 30 juni 2012

roodkapje


Er was eens…


...een lief meisje en ze heette Roodkapje


Deze pagina's komen uit een oud Duits prentenboek. En is ze niet lief...Roodkapje?


In de loop der jaren heb ik een aantal boekjes en puzzeltjes van o.a. Roodkapje verzameld. Meestal kan ik het niet laten om in de tweedehands boekwinkel of de kringloopwinkel even tussen de boeken te kijken of er een boekje voor mij tussen zit.


Al eerder (via weblog) liet ik dit borduurwerkje van Roodkapje zien. Geborduurd op een oude droogdoek.Roodkapje heeft stevig de pas er in;-)


Op deze foto zie je de wolf samen met Roodkapje. Tijdens het borduren ontdekte ik al dat de stof niet ´recht van draad´ is. Je kunt dit goed zien als je naar de wolf kijkt. De wolf is wat in de breedte uitgerekt en daardoor wat vervormd. 


Om te zien hoe het patroontje van Roodkapje eruit ziet op borduurstof “recht van draad” besloot ik het nog een keer te gaan borduren. Ik heb borduur stof (32 count)  7 x per cm gekozen. Ik borduur met 1 draadje splijtzijde over 2 draadjes borduurstof. Met één draadje borduren vind ik ook prettig werken. Het borduurwerk wordt nu wat kleiner van afmeting en krijgt ook iets meer een nostalgische uitstraling.


Soms gebeurt het zomaar onverwacht dat je iets kostbaars tegenkomt waar je oog op valt. Samen met een vriendin was ik een paar dagen in Drenthe toen ik dit prachtige Franse boekje van Roodkapje tegen kwam.

 Ik besloot het boekje te kopen en laat jullie even mee genieten…;-)


La maison de la Mere-Grand, net of Grootmoe zojuist is opgestaan... 


In het boekje staan een aantal borduurwerkjes o.a. dit kussen


Een prachtig geborduurde doek:  “ pour ma Mere - Grand ” ligt in de mand van Roodkapje.


Een theedoek met een geborduurd recept.


Het boekje: " Le Petit Chaperon rouge" is geschreven door Helene Berre en naast borduurpatronen staan er meer leuke patronen in  die je kunt maken van vilt en stof.


Voor de liefhebbers van borduren is hier nog een link met een gratis te downloaden borduur patroon van Roodkapje  http://nostalgisch.info/borduren_sprookjes.html  Dit patroontje van Roodkapje en de wolf, gemaakt van vilt, is van mijn eigen hand. Je kunt het patroon bestellen via  www.grethilde.nl

Groetjes, Grethilde

7 opmerkingen:

 1. Mooi. Vooral het kussen met het silhouet vind ik qua borduursel heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je boekjes verzamelt van Roodkapje, daar zullen wel veel uitgaves van zijn. Mooi borduurwerkje. Het nieuwe boekje ziet er leuk uit. Je roodkapje en wolf van vilt zijn prachtig gemaakt. Fijn om zo met sprookjes bezig te zijn.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk logje om te lezen en te zien, echt mooi!
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geweldige verzameling zo bij elkaar, Het borduren, het nieuwe boekje en natuurlijk ook je viltcreaties zijn heel bijzonder. Leuk om er over te lezen.
  Groeten Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I do love your stitching and the "Little Red Riding Hood" stuff:)) Happy to find such lovely blog!

  Wish you a happy weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. breipatroon roodkapje omkeerpatroon met wolf en oma

  BeantwoordenVerwijderen