banner weblog grethilde

banner weblog grethilde

zondag 6 november 2016

Sint en zijn Pieten

Het duurt niet lang meer en dan komt Sinterklaas met zijn Pieten Nederland weer binnenvaren.


De grote stoomboot is volgepakt met pakjes, geschenken en suikergoed. 
Het patroon van de stoomboot inclusief patroon €32,50 vind je HIER in de webshop.
De stoomboot is verstevigd met karton (het karton zit voor geknipt in het materiaalpakket).

In de bakkerij zijn de Pieten druk bezig met het bakken van speculaas, pepernoten en borstplaat. Wat zal het lekker ruiken, daar in die bakkerij!


Sinterklaas heeft nieuws en wil graag zijn Pieten even aan u voorstellen:


hier zijn ze dan; Pieten in verschillende kleuren: licht, middel en donker.


De Pietjes zijn HIER te bestellen in de webshop, en wel in drie verschillende kleuren tricot!Aan alle drie de materiaalpakketjes is een roe en flanel voor de zak toegevoegd. Het donkere Pietje heeft oorringen en de andere twee Pietjes niet. 
Tja... de Pietjes verschillen natuurlijk wel ietsje van elkaar;-)


Nieuw in de webshop midden-bruin aquarelpotlood voor de ogen van de kegelpopjes (Sint en Piet, de brandweermannetjes en agent en boef). De potloden zijn €0,75 en je kunt ze HIER vinden in de webshop.

In het bestelproces kun je bij opmerkingen aangeven welke kleur tricot je voor het Pietje wilt; licht, middel of donker (of... natuurlijk alle drie;-)


De Sint en Pieten zijn eenvoudig te maken van een houten koker. Het hoofdje wordt bekleed met tricot en de oogjes zijn twee stipjes van een midden-bruin aquarelpotlood. 


 De baret van Piet is van echte zijde; de cape en jasje zijn van verschillende kleuren wolvilt! Alle materialen m.u.v. naaigaren zit in het pakketje. Aan het pakketje voor Sint is een staf van messing toegevoegd. Mocht de staf wat donker worden van kleur kun je de staf poetsen met koperpoets; dan blinkt hij weer prachtig!


Bij het materiaalpakketje zit geen patroon. Het patroon van Sint én Piet is apart te bestellen €5,95.

 De reden hiervoor is dat meeste mensen meer Pietjes willen maken en dan het patroon al hebben.


Onder de stoomboot ligt een mooi en soepel vallend doek €4.00 waarmee je mooie golven kunt maken. Het gaasdoek is van katoen en heeft een afmeting van ongeveer 60 x 65 cm en is met hand geverfd.


O, ja.. voor ik het vergeet: jullie zijn van harte welkom! We staan we met onze kraam op:19 november de herfstmarkt van de Waterlandschool school in Purmerend, 
Reigersbek 2-4 tussen 10:00 en 14:00 uur

9 t/m 12 februari handwerkbeurs te Zwolle!

Volgende blog meer over Sint en zijn Pieten... want de dieren uit het sprookjesbos zien zó uit naar de komst van Sinterklaas en zijn Pieten!!!

2 opmerkingen:

 1. Schattig zijn ze je Sint en Pieten!
  Ben benieuwd hoe de dieren van het grote dierenbos reageren als de Sint en Piet aankomen.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooo ik heb dit jaar zo'n zin om Sinterklaas feest te vieren!
  Ik moet heel erg wennen aan de nieuwe pieten!
  Ik heb als kind nooit ervaren of gedacht dat ik discriminerend naar zwarte Piet keek of dacht.
  Ik dacht (en denk nog steeds dat "zwarte Piet" Sint zijn goede vriend/kameraad was/is. Zonder Zwarte Piet is Sinterklaas niets! Een soort van twee eenheid. Ik vind het juist in deze tijd van steeds meer toenemende onverdraagzaamheid een mooi beeld van samenwerking. Zwart en wit herenigd in een respect volle, gelijkwaardige, liefdevolle samenwerking. Kinderlijk geloof in al wat goed is word vermaakt tot alles wat lelijk is. Maar ik ben blij dat we het nog mogen vieren! Groetjes Smoek

  BeantwoordenVerwijderen