banner weblog grethilde

banner weblog grethilde

maandag 24 april 2017

Nachtkastjes op de werkbank


Werken met hout, de geur van zaagsel…het is één van mijn geliefde werkzaamheden naast het werken met vilt. Voor familie muis en eekhoorn wilde ik graag een mooi nachtkastje maken als nieuwe aanvulling op de miniaturen.


Dit zijn ze geworden; een nachtkastje voor familie muis en eekhoorn…


Het overige hout voor de nachtkastjes ligt nog te drogen en dat zal nog zeker een paar weken in beslag nemen. Als het hout goed gedroogd is kan het verder worden bewerkt en worden er deze stoere “boomstam” nachtkastjes van gemaakt.


Dit lieve boekje mag straks niet op het nachtkastje ontbreken;-)


De prentenboekjes zijn 2 x 2,5 cm klein. Omdat het boekje geen bladzijden heeft maar wél een mooie voor en achterkant, blijft het goed liggen op het nachtkastje. De boekjes komen na de meivakantie in de webshop.


De kinderbedjes zijn als materiaalpakketje voor €12,50 HIER te bestellen in de webshop. 
Het dikke naaldvilt waarvan de bedjes worden gemaakt is prachtig materiaal om mee te werken. 
De bedjes zijn eenvoudig om te maken.


Het beddengoed is gemaakt van zachte flanellen katoen van prachtige Westfalen stof in een blauw en roze ruitje.


Zo lief…staan de pantoffeltjes op dit kleedje;-)


Het kleedje is van 2 mm dik vilt in de kleur ecru en kun je HIER vinden in de webshop.


De houtstapels, hakblokken, touwladders en ladders van lindehout zijn weer gemaakt en  aangevuld. HIER staan ze in de webshop.


De bijl kun je vinden in de webshop als gereedschap samen met een zaag en hamer.In de meivakantie van 4-22 mei worden er vanuit de webwinkel geen bestellingen verzonden.  Er kunnen wel bestellingen worden geplaatst. Deze bestellingen worden op volgorde van binnenkomst na 22 mei weer verwerkt.

Deze “vakantie” weken gebruik ik om een nieuw ontwerp wat ik onder mijn handen heb verder uit te werken.


3 opmerkingen:

 1. Dat gezellige slaapkamertje van die kindjes.... lekker onder de wol in hun bedjes.... krijg er slaap van. Daar zou ik best even bij willen kruipen!
  Leuk dat er weer een nieuw ontwerp komt, ben heel benieuwd.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie kastjes. Ze zijn een aanwinst in het slaapkamertje van de muisjes. Aan laadjes is ook gedacht.Hier passen de dierbare spulletjes in die de muisjes niet kwijt willen raken. Overal weer aan gedacht.Wacht even het nieuwe patroontje af en dan bestel ik ze ook voor het muizenhuis van Roos. Leuk weer een aanvulling.Heel veel succes Grethilde. Warme groeten els

  BeantwoordenVerwijderen