banner weblog grethilde

banner weblog grethilde

zondag 8 september 2013

Materiaalpakketjes voor pyjama's en wollen jasjes

Nieuwe materiaalpakketjes

De materiaalpakketjes, gemaakt bij het patroon: “ Warme wollen jasjes en pyjama’s voor familie muis”, zijn samengesteld uit onderstaande stofjes. Het zijn twee aparte materiaalpakketjes geworden. Eén materiaalpakketje met stofjes voor de pyjama’s en pantoffels en één met stofjes en vilt voor de wollen jasjes, sjaals en wanten.


Het pakketje met de stofjes voor de pyjama’s en pantoffels zijn gevuld met inimini ruitstofjes, lichtblauw voor het jongetje en donkerblauw voor vader.
Voor moeder en het meisje stofjes voor een nachtjapon van roze broderie en roze ruitjes stof met prachtig kant voor de schouderbandjes. Voor het vilt van de pantoffels is fresco vilt gekozen. Dit fresco vilt is licht gemêleerd en 2 mm dik waardoor het geschikt is om stevige pantoffeltjes van te maken.
Het materiaalpakketje bevat geen patroon, alleen de stofjes, garen, knoopjes en kant voor de pyjama's en pantoffels en kost €5,95. klik hier om naar de webwinkel te gaan


Met veel liefde (en met hulp zoals je ziet ;-) heb ik de pakketjes voor de wollen jasjes, sjaals en wanten gemaakt. Het vilt voor de jasjes is bewerkt waardoor het jasje een prachtige wollige uitstraling krijgt.


 Het speciaal bewerkte vilt vind ik zó mooi geworden;-). Bij de jasjes passen mooi de zachte flanellen ruitstofjes in roze en licht blauw voor de sjaals van de kinderen.


Voor vader muis is er aan het pakketje blauw gemêleerde wol toegevoegd om een sjaal te kunnen breien. Voor moeder teddystof om een mof te maken waar ze haar handen in kan warmen. De mof hangt aan een koordje om haar nek.


Uit de lapjes vilt voor de jasjes blijft voldoende vilt over voor de wanten. Houd daar bij het knippen wel even rekening mee;-) De wanten (met roze koordje) voor het meisje kun je rood vilt knippen en voor de jongen uit groen vilt (met groen koordje). De wanten bungelen uit de mouwen van de jasjes zodat ze hun nieuwe wanten niet kwijt kunnen raken. Voor vader die blauwe wanten draagt is een koordje natuurlijk niet nodig. ..
Het materiaalpakketje voor de wollen jasjes bevat geen patroon alleen de stofjes, garen, wol en knoopjes en kost € 6,95. klik hier om naar de webwinkel te gaan
HELAAS is er bij één lichting afdrukken van het patroon:“ Warme wollen jasjes en pyjama’s voor familie muis” iets misgegaan bij het converteren (het omzetten van patroontekening naar documentbestand).  De patroontekening is hierdoor niet in het goede formaat maar té groot afgedrukt. Het kan zijn dat je een patroon hebt met een TE GROTE pyjama jas.

 Je kunt me dan een mailtje sturen dan stuur ik je (kostenloos) een goed exemplaar van de patroontekening toe. Om te weten of je een patroon met de goede afmeting hebt kun je de hoogte meten van de jas van vader muis op de patroontekening. Deze moet zijn: 6 ½ cm. De patroonbladen zijn ondertussen aangepast in het goede formaat.


De muisjes liggen heerlijk in hun bedje te slapen!

4 opmerkingen:

 1. Prachtige kleuren 'warm' vilt en ruitjes blijven het altijd goed doen.
  Ik ga eerst mijn motor met zijspan voor de muisjes
  maken, alhoewel bovenstaande wel heel verleidelijk is...
  Groetjes, Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ah ik ben nog niet zover maar dat komt !! het wordt steeds mooier

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben nog niet zover door andere projecten, maar dat komt wel mijn handen jeuken . Het is zooo mooi.
  Gr, M-J.
  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ...die Mäuse sind so,so süß! Ganz viele, liebe Grüße,Petra

   Verwijderen