banner weblog grethilde

banner weblog grethilde

woensdag 8 januari 2014

Mooie sprookjes en verhalen aan de wand

Er zijn nieuwe ontwerpen in de maak en één ervan hoop ik binnenkort af te hebben. Wat het zal worden, houd ik nog even geheim;-)


Altijd weer inspirerend zijn de kleurkaarten van vilt die ik nodig heb om kleuren vilt uit te kiezen.

Nieuw zijn de prachtige “huisjes” die ik heb ingekocht.  Je kunt ze vinden in de webwinkel. De houten huisjes zijn in drie verschillende afmetingen. De mooiste sprookjes en verhalen krijgen een plekje in dit huisje aan de wand;-)
Decoratief met ridder en draak om in de (kinder) kamer aan de wand te hangen of om neer te zetten.
De draak is eenvoudig te maken; en is gemaakt van natuurlijke materialen zoals handgeverfd sprookjes vilt en gevuld met wol. Het patroon heeft een duidelijke beschrijving en de draak is geschikt voor kinderen om mee te spelen.  


Twee stoere ridders houden de wacht;-) Lees er een spannend ridderverhaal.bij...


De huisjes zijn er in drie verschillende maten en je kunt het huisje nog mooier maken door de achterwand met papier (met een mooi motiefje) te beplakken of de binnenkant een likje verfje te geven.


Mooi om viltontwerpen in neer te zetten. Je favoriete boekje leg je gewoon op het dak;-)Het verhaal van de vijf brandweermannetjes staat in de verhalenbundel "Wie gaat er mee"? maar is ook als "los" gouden boekje verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen. Dit is écht een van mijn lievelingsboekjes! ....Daar staan ze dan met zijn allen, met hun lievelingsspullen. Vader lutteput en moeder Lutteput en de kleine Lutteputjes! Ze zien hoe Tante Mina Lutteput gered wordt door de brandweermannen....

Wil je ook mijn andere viltpatronen bekijken? Je kunt ze vinden op mijn website en blog. 


De brandweermannetjes zijn eenvoudig te maken. De basis is een houten kegelpopje die je bekleed met vilt. Het vilt naai je met de hand. De brandweermannen zijn geschikt voor kinderen om mee te spelen. Wil je graag een patroon mét materialen kun je een mailtje sturen en krijg je vrijblijvend prijsopgave.

2 opmerkingen:

 1. Hoi lieve Grhetilde,
  Wat een gezellige huisjes.
  Inderdaad voor op de kinderkamertjes een mooi aanwinst.
  Lievelingsboekje erbij.
  Een mooi slaapritueeltje'.
  Ik zie het al helemaal voor me.
  Ik ga ze zeker bestellen.
  Fijn weekend,
  Met veel watmte van een kacheltje erbij.
  Warme groeten,
  Els.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg mooi gemaakt en dan gekoppelde aan het boek Lang geleden.
  Echt leuk!
  Ook het verhaal van de gouden boekjes vertaald in vilt.
  Helemaal leuk.

  BeantwoordenVerwijderen