banner weblog grethilde

banner weblog grethilde

maandag 14 november 2011

Sinterklaas in het muizenhuis

Familie veldmuis uit het grote bos heeft gehoord dat de stoomboot met Sinterklaas is aangekomen. Joris en Jozefien vinden het heel erg spannend. Zouden Sinterklaas en Zwarte Piet de weg kunnen vinden in het grote bos? Zou er in de zak van Sinterklaas ook voor hen een cadeautje zitten?Moeder zegt:  ”Ga nu eerst maar een liedje zingen voor Sinterklaas en vergeet niet een wortel voor het paard in je schoen te doen”. Samen staan Jozefien en Joris bij de haard en zingen ‘’Sinterklaas kapoentje,  gooi wat in mijn schoentje, gooi wat in mijn laarsje, dank u Sinterklaasje, dank u Pieterbaasje”.
Moeder brengt de muisjes naar bed en leest nog een verhaaltje voor. ''Ga nu maar lekker slapen, morgen is het feest en komt Sinterklaas". Joris en Jozefien kruipen beiden in hun bedje onder de warme dekens.

Natuurlijk weet Sinterklaas de weg in het grote bos en hij brengt samen met Piet de zak vol met cadeaus. Jozefien en Joris hebben toch allebei zo prachtig gezongen? De volgende dag is het de verjaardag van Sinterklaas. Vol spanning wachten Joris en Jozefien. En dan... wordt er op de deur gebonsd...  De deur van het Muizenhuis gaat open en daar staat de zak van Sint vol met cadeaus.” Dank u wel Sinterklaas, dank u Piet” roepen Vader en Moeder muis.


Tjonge, ze hebben allemaal van Sinterklaas een cadeau gekregen. Joris en Jozefien kunnen bijna niet langer wachten, wat zou er toch in de pakjes zitten? Het cadeau voor Jozefien is wel heel erg groot…


Jozefien mag als eerste haar cadeau uitpakken.

Het papier kraakt. Voorzichtig maakt Jozefien haar cadeau open.  Ohhh, het is een slee om mee te spelen in de sneeuw!
Wat is Jozefien blij met haar slee!


Joris mag ook zijn pakje uitpakken.


Sinterklaas heeft Joris echte houten schaatsen cadeau gedaan. Hij pakt de schaatsen uit en knoopt de veters aan elkaar en hangt de schaatsen om zijn nek. Zo stoer! Nu kan hij schaatsen op het ijs. Moeder muis is nu ook wel erg benieuwd wat de Sint haar zal geven… 


Ze pakt het pakje uit.


Twee bollen wol met breipennen. Moeder muis doet de wol in haar brei mand. Sinterklaas, dank u wel. 


Als allerlaatste pakt vader muis zijn cadeau uit. 


Een groene wollen sjaal!


Vader  knoopt de sjaal om zijn nek. 


Dank u wel, Sinterklaas. De sjaal is heerlijk warm! 


De familie muis is erg blij met de prachtige cadeaus. “Sinterklaas heeft ons goed verwend”, zegt vader. 


Dan gaat Sinterklaas en Zwarte Piet weer verder. Er zijn nog zoveel pakjes uit te delen. De familie Muis zwaait en zingt: “ Dag Sinterklaas, dag Zwarte Piet”. 


Moeder brengt haar mand met de wol naar binnen. 


Vader veegt een paadje en hij heeft het lekker warm met zijn nieuwe sjaal.


Jozefien en Joris spelen samen in de sneeuw. Om de beurt trekken ze de slee.Het was een Sinterklaasfeest om nooit te vergeten!!  

3 opmerkingen:

 1. wat een heerlijk verhaal!
  zou de muis die ik gisteren in de tuin zag ook zo'n heerlijk sinterklaasfeest vieren?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schattige muizenfamilie.
  Heel knap gedaan.
  En wat een leuk verhaal.

  Groetjes, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb de patronen in huis en een deel van de materialen. Eerst de muisjes maken met hun kleertjes en dan van 't zomer wellicht het huisje erbij. Het is idd erg leuk en ik hoop dat mijn dochtertje het leuk vindt om ermee te spelen, vast wel!

  BeantwoordenVerwijderen