banner weblog grethilde

banner weblog grethilde

zondag 29 april 2012

Een liebster blog award in het muizenhuisOp een maandag viel er post op de deurmat.
Een bericht met een Liebster Blog Award.


Ik heb de award gekregen van Elisabeth van l'heure bleue. Ze schrijft:

Grethilde post maar af en toe een nieuw bericht. Maar in die tussentijd creëert ze steeds weer een wonderlijke wereld vol muizen, eekhoorns, konijnen enz. Ja, dieren zijn net mensen.  Het bericht Muizenbaby's bij familie muis kwam net op het goede moment: van de prachtige foto's en begeleidende tekst maakte ik een boekje om Elena te laten wennen aan haar nieuwe broertje Matti. (Maar ze was vooral geïnteresseerd in de geboortemuisjes die muisjes kennelijk ook eten).


de muisjes zijn er erg blij mee en bedanken Elisabeth van  l'heure bleue  
 voor deze erkenning.

Als je de Liebster Blog Award hebt ontvangen mag je iets  over jezelf te vertellen en de Liebster Blog Award doorgeven aan vijf andere bloggers met minder dan 200 volgers. 

Nog niet zolang geleden ben ik begonnen met een blog. Mede door de blogs van MarcellaCorrie en Willy, die ik erg graag lees, raakte ik geïnspireerd. Ik bewonder de mooie handwerken en de liefde waarmee ze daarover schrijven.
Zoals jullie misschien gemerkt hebben plaats ik ongeveer eens in de maand een blog.
 Naast m'n gezin en werk, de webwinkel, de workshops af en toe met een nieuw ontwerp bezig zijn schiet het bloggen er toch een beetje bij in. De wens is er wel, maar ik schud nu eenmaal niet vlotjes een blog uit mijn mouw...

Hier zie je familie muis druk bezig. Van de rollen stof worden er mooie stoffen uit gekozen. Het band, kant en garen wordt geknipt. De klosjes garen worden niet vergeten... het lijkt wel de winkel van sinkel. Druk in de weer voor de voorbereiding van de workshops. Met veel plezier kijk ik op de workshop dagen terug. De mooie muizenhuisjes die gemaakt zijn, het was erg gezellig, bedankt lieve dames voor jullie inbreng!Graag wil ik de Liebster Blog Award uitreiken aan:

Poppenatelier Ineke Gray
Ineke Gray; zij ontroert me steeds weer met haar prachtige poppen en verhalen. De liefde die daaruit spreekt is voelbaar. Vorig jaar ontmoette ik Ineke en in de mail die ze me stuurde inspireerde ze me om verhaaltjes te vertellen bij familie muis. 
Dank je wel Ineke; ik heb je tip ter harte genomen!

Corrie schrijft ...
Corrie; deze blog was een van de eersten die ik regelmatig bezocht! De originele borduursels; en niet te vergeten de ark van Noach die je voor Max hebt gemaakt...die vind ik toch zó mooi! Elke keer geniet ik van je hartelijke woorden en je handwerk zo verzorgd en mooi vorm gegeven!

Mijn Mini-pronkrol
Jeanny´s merklapperie,  een blog met mooie stoplappen, merklappen en een hele mooie mini pronkrol!

Rozen en Ruiten
Rozenenruiten  is een blog vol handwerk o.a. tassen, kussens en meer zelfgemaakte creaties. De borduur patronen en zelfgemaakte spullen zijn ook te koop de (web)winkel: "rozen en ruiten". 

 Veel plezier met de Liebster Blog Award!

5 opmerkingen:

 1. Hallo,Grethilde gefeliciteerd met je award,je hebt het verdiend hoor,op een keer komt je eigen muizenboekje uit,bij jou heb ik met veel plezier en met dank aan de leuke meidenclub het muizenhuis workschop bij je gevolgd,ik denk er met plezier aan terug,en mijn dochter is er erg blij mee en ik hoop dat ze na haar examen eens een eigen klasje krijgt en veel gebruik gaat maken van het muizenhuis,om te vertellen en de seizoenen mag beleven met de kinderen van haar klas, respect heb ik voor je wat je voor de weeskinderen doet,vr gr Sietske uit Friesland

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je nieuwe blogbericht was niet in mijn reader opgedoken. ik zie het nu pas! wat leuk om te zien dat postbodes ook muizenhuizen bezoeken op hun ronde!
  ik hoop dat je nog lang doorgaat met bloggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Via via kwam ik bij jouw blog terecht, jeetje, wat verdien jij die liebster award, wat een zorg besteed je aan je berichten. Ik werk af en toe met kleuters en eigenlijk altijd n.a.v. een prentenboek en deel dat deel dus met je. de manier waarop jij het vormgeeft is magnefiek, ik ga je volgen, ben benieuwd naar je toekomstige blogjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zijn ze toch schattig, alle muisjes een eekhoorntjes! Wat iedereen die deze blog leest niet ziet, is al het werk en alle tijd, liefde en aandacht die Grethilde in deze ontwerpen steekt.
  Elk kleine detail is bedacht en zorgvuldig uitgewerkt, bijgeschaafd en opnieuw gemaakt, net zolang tot alles precies in het plaatje past.
  Het is ontzettend leuk om te zien hoe een 'project' als de muisjes, maar ook andere patronen van een klein idee uitgewerkt wordt tot zo'n kunstwerk!

  Mama, ik ben ontzettend trots op u! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. These photos are so cute! I don't understand the words but the photos speak for themselves! Come visit our new blog http://hausofoob.blogspot.com/ ....we are in need of love and support, come check us out!

  BeantwoordenVerwijderen