banner weblog grethilde

banner weblog grethilde

zondag 3 februari 2013

Een warm wollen vest
Moeder muis heeft een sjaal voor vader muis op haar breipennen. De sjaal is gemaakt van lichtblauw gemêleerde sokken wol en gebreid in gerstekorrel. Wil je ook graag een sjaal voor vader breien? Hierbij het patroon. Zet 63 steken (oneven aantal) op pen 2 en brei 10 pennen in gerstekorrel.  Gerstekorrel is een steek recht en een steek averecht breien. Kant de steken af en knoop voor de franje 4 draadjes aan beide uiteinden van de sjaal. 


Het prachtig warm wollen vest dat Vader muis aan heeft op zijn schaatstocht is gemaakt door Baukje. Ze koos hiervoor prachtige gemêleerde wol en met pen 1 ½ heeft ze dit mooie vestje voor vader muis gebreid.


Wat is het een prachtig vestje geworden! Helemaal passend bij vader muis. Het vestje heeft een v hals en sluit met twee kleine knoopjes middenvoor.


Voor de liefhebbers heeft Baukje een paar vestjes gebreid van groen en blauw gemêleerde wol. Helaas zijn de vestjes uitverkocht. Ze waren echt prachtig!

De liefhebbers die zelf een vestje voor vader muis willen breien kunnen hier een patroon vinden. Mijn vriendin Alice was zo lief om een eenvoudig patroon voor een vestje te tekenen. Om het vestje te breien heb je dunne breiwol nodig en breipennen in de maat anderhalf.
Heb je geen breipennen in de maat 1 ½? Ga dan eens in de kringloopwinkel kijken daar kun je ze vaak voor een prikje kopen.


In het ontwerp van het vestje is een gehaakte randje langs de voorpanden gemaakt; dit maakt het vestje net even af! Ik ga zelf ook zeker een poging doen om het vestje te breien! In de webwinkel kun je breiwol voor een vestje bestellen in de kleuren groen en blauw.


3 opmerkingen: