Ingrediënten drie in de pan (15 stuks)
100 gram zelfrijzend bakmeel (je kunt ook pannenkoekmeel gebruiken)
50 gram grof gemalen boekweitmeel (Koopmans boekweitmeel voor grutjes)
150 ml melk
2 eieren
snufje zout
50 gram krenten of rozijnen
1 appel in kleine blokjes
poedersuiker
Wel de krenten/rozijnen in een schaaltje lauw water. Snij 1 appel in kleine blokjes.
Maak een beslag van zelfrijzend bakmeel, boekweit, eieren, melk en het zout.
Voeg de krenten /rozijnen en appelblokjes toe.
Zet een koekenpan op het vuur en smelt een klontje boter. Bak steeds drie kleine pannenkoekjes in de pan. Bestrooi de kleine pannenkoekjes met poedersuiker.
Compote
250 gram aardbeien
2 appels (elstar)
60 gram rietsuiker
sap van een halve citroen
sap van een halve sinaasappel
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze doormidden. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Pers de halve sinaasappel en de halve citroen uit. Doe de aardbeien, appel, suiker en het uitgeperste sap in een pannetje en breng het al roerend aan de kook. Laat de compote zachtjes pruttelen tot de aarbeien en appel zacht zijn (ongeveer 10 min) en laat de compote afkoelen.
Clotted cream
50 gram creme fraiche
150 gram mascarpone
Meng de creme fraiche met de mascarpone.
Drie in de pan is erg smakelijk en voedzaam door de toevoeging van grof gemalen boekweit. Serveer "drie in de pan" ook wel "dikkerdjes" genoemd met de aardbeien-appelcompote en clotted cream.
Eet smakelijk!!!
o heerlijk wat ziet dat er lekker uit !!! en dat dat ook met grutjes erdoor kan wist ik niet ga ik zeker eens proberen .
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Albèrtje
Oh wat heerlijk...Dat aten we vroeger vaak. Waarschijnlijk omdat het niet zo duur was :) Bedankt voor je recept.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Xandra
Hi! I would like to share your recipes on our site. Making your content available to our users would increase the visits to your blog and we would happy to have your nice images and recipes with us :). If you like the idea, please, visit Volrecepten.be. You will find a link with the instructions in the Top Blogs section.
BeantwoordenVerwijderenHope to see you there soon!
I've added my recipe 'drie in de pan' on volrecepten.be. In my family it is a favorite recipe, and very healthy too! Thank you very much for the chance to share my recipes to your viewers as well.
VerwijderenEls
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk Grhetilde..
Dat aten wij vroeger regelmatig thuis.
Mijn moeder begon al vroeg met bakken .
Als we uit school kwamen roken we de pannekoekjes al.
We mochten er alvast iedereen nemen de rest was voor het avondeten.
Ook als er een van de getrouwde zussen of broers langs kwam kregen ze ook een pannekoekje.
Mijn moeder bleef dus maar bakken.
Inderdaad met 11 kinderen was dit recept betaalbaar en lekker.
Ik heb er goede herinneringen aan.
Ik ga ze snel een keer bakken.
Bedankt Grethilde voor het mooie recept met foto's.
weer met veel zorg gedaan.
Lieve groeten,
Els.
Je moeder bleef maar bakken...voor elf kinderen...wat een werk maar óók wat veel liefde!
VerwijderenI just happened to find your blog today, and I'm so glad I did! I love your mini mice and the mini scenes you create. That is what I love creating too. I'm your latest blog follower and look forward to seeing more from you. xo Jennifer
BeantwoordenVerwijderen