banner weblog grethilde

banner weblog grethilde

vrijdag 10 oktober 2014

Zagen, zagen....
Een aantal maanden geleden ben ik begonnen met het bij elkaar “sprokkelen” van hout.Boomstammetjes en dikke takken om voor de Familie muis en eekhoorn 
boomstronktafels en krukjes te gaan maken.


Want… familie eekhoorn en muis zitten graag rond de tafel gezellig met elkaar te eten...
In gedachten zag ik de stoere tafel al voor me met natuurlijk de grijze emaillen pan daar bovenop....Maar…eerst moest het hout lange tijd drogen voordat de tafels en krukjes gezaagd en verwerkt kon worden. Geduldig lag het hout te wachten...en dan is het eindelijk zover! 
Het zagen kan beginnen.


Met mijn schuifmaat (zie hierboven op de foto) teken ik de te zagen lengte af. Toen ik dit gereedschap een tijdje geleden tegenkwam zag dacht ik dat het een houten hamer was;-)

 Maar na enige uitleg hoe je de schuifmaat kon gebruiken is het een waardevolle aanvulling en heb ik hem aan mijn gereedschapsbak toegevoegd;-) De houten pin die je ziet kun je eruit halen om het grote blok te kunnen verschuiven. Zo kun je de schuifmaat op de juiste afmeting instellen. Erg handig vooral als je de te zagen delen steeds in dezelfde lengte moet zagen!


 Mijn bak met gereedschap op de werkbank waar ik ook mijn miniaturen maak en zagen maar! De eerste houten boomstronktafel met vier krukjes .


 Er volgen er meer en zoals de meeste handgemaakte producten verschillen de tafels en krukjes van elkaar.


Aan de boven en onderzijde zijn ze geschuurd; verder ruw afgewerkt om zoveel mogelijk een natuurlijke uitstraling te behouden.De tafel is ongeveer 5 cm hoog en heeft een doorsnee van 7 cm. De boomschijfjes voor de krukjes zijn ongeveer 3 tot 4 cm doorsnee en 1 ½ cm hoog. 


De boomstronktafel met 4 krukjes (€5,95)  zijn als set verpakt in bruin papier en voorzien van een label. 


 Met de hand gemaakt voor familie muis en eekhoorn. Je kunt ze HIER vinden in de webwinkel.


1 opmerking:

  1. Wat een mooie aanvullingen zijn die tafel en krukjes. Ik heb weer even heerlijk gedwaald over je blog. Super leuk!

    BeantwoordenVerwijderen