banner weblog grethilde

banner weblog grethilde

vrijdag 19 februari 2016

De holletjes van de muisjes


Graag wil ik jullie iets meer vertellen over het dikke naaldvilt dat gebruikt wordt voor het muizenhuis, eekhoornhuis, de boom en de holletjes “decors “ voor de slaapkamer en keuken.


Tijdens de workshopdagen zijn er weer muizenhuisjes, keuken en slaapkamerholletjes en een heel mooie boom voor familie eekhoorn gemaakt.


 Als de huisjes, holletjes en de boom hun vorm beginnen te krijgen ben ik elke keer weer enthousiast over het prachtige, dikke vilt. Je ziet dat het gemêleerde naaldvilt dezelfde sfeer uitstraalt als een echte boom. Het materiaal is echt fijn om mee te werken.


Het naaldvilt is gemaakt van zuiver scheerwol, waardoor het van nature vuilafstotend en onbrandbaar is. Het vilt is gemêleerd van kleur, is 5 mm dik en erg stevig. Het vilt is gifvrij en voldoet aan UNE-EN 71-2, UNE-EN 71-3 en Öko-Tex 100.


In de keuze van de materialen voor mijn ontwerp werkt ik het liefste met natuurlijke materialen zoals wol, katoen en pitriet en hout.

Natuurlijke materialen zijn eenvoudig en puur.

Het dikke vilt is 100% scheerwol en prachtig materiaal; zacht en stevig en gemêleerd van kleur. Het vilt laat zich erg gemakkelijk verwerken. Gewoon met een eenvoudige festonsteek met de hand en het resultaat is prachtig!


De decors (holletjes) voor de keuken en slaapkamer geven de keuken en slaapkamer een hele intieme en knusse sfeer.

Het is alsof je een écht muizenholletje binnen komt. De voorkant en bovenkant van het holletje zijn open wat maakt dat je er goed in kan spelen. Knus en uitnodigend;-)

De rode tegeltjeswand met het fornuis geven de keuken een “nostalgische” uitstraling.


De bezemkast staat vol met alles voor de schoonmaak: zwabber, veger, stoffer en blik, mattenklopper, emmer, wasmiddel en een strijkijzer. De dweil hangt op een stokje onder de plank. Bovenop de plank in de bezemkast staat de poetsmand.


Het voorjaar komt er weer aan dus straks begint de grote schoonmaak in het muizenhuis;-)


Zoals in het echt wonen ook mijn muisjes in verschillende holletjes.
Ik heb het huisje met twee holletjes op een stoer houten bankje neergezet, maar je kunt het natuurlijk ook op een plank aan de wand of in een kastje plaatsen.


In het huisje staan de twee kinderbedjes met een klein boomstammetje als nachtkastje met daarop een kaarsje voor als het donker wordt.


Er zijn drie materiaalpakketten waaruit je kunt kiezen:

*keukendecor: holletje om de keuken in neer te zetten (75 x 50 cm dik vilt)
*slaapkamerdecor: holletje om de slaapkamer in neer te zetten (90 x 50 cm dik vilt)
*keuken én slaapkamerdecor  dit is een combinatie: als je het keukendecor omdraait kun je de andere zijde als slaapkamer gebruiken.(75 x 50 cm dik vilt)

Aan het materiaalpakket is nu ook een patroon toegevoegd.
Het karton (600 grams) in het materiaalpakket is al in model geknipt.

De festonsteek is een veelgebruikt en eenvoudig steekje voor het naaien van vilt (ook voor de muisjes). Het vilt wordt met de hand genaaid en de patronen zijn eenvoudig om te maken.

De materiaalpakketten voor de verschillende holletjes kun je HIER vinden in de webwinkel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten