banner weblog grethilde

banner weblog grethilde

vrijdag 14 juni 2013

Het wasgoed en de strijk


Moeder muis is opgetogen; ze wil graag haar strijkplank laten zien.

 Mother Mouse is delighted; she likes to show her Ironing Board to you.  


 Deze mooie strijkplank is een tijd geleden bij familie muis bezorgd. De maker van deze strijkplank is een liefhebber van poppenhuisminiaturen. Hij maakt miniaturen met de hand en op schaal.

This pretty Ironing Board is delivered at the mouse cottage already some time ago. The manufacturer of this Ironing Board is a lover of doll's House miniatures. He makes miniatures by hand and to scale. 


Na een ontmoeting met familie muis…en dat was heel bijzonder… heeft hij een strijkplank speciaal voor moeder muis op maat gemaakt. En natuurlijk ontbreekt het strijkijzer niet! Zelfs aan het rekje voor het strijkijzer is gedacht!

After meeting family mouse …a very special meeting … he made a custom made ironing board specially for mother mouse and, of course, the iron is not missing. He even thought of a rack for the iron.  


 Wat een vakmanschap om zoiets te kunnen maken! Moeder muis heeft van een gebloemd stofje een overtrek voor de strijkplank gemaakt. Nu laat ze jullie zien hoe fijn ze het vindt om te wassen en te strijken.

What a craftsmanship is needed to make such thing! Mother mouse has made a cover from a floral fabric for the ironing board. Now she shows you how she enjoys laundry and ironing.Moeder muis heeft de was gedaan en het natte goed wordt aan de waslijn gehangen.
De was wappert aan de lijn.

Mother mouse did the laundry and she hung the wet well on the clothesline. The laundry flutters on the line. 


Een uurtje later kan de was al van de lijn worden gehaald.

 After an hour the laundry is already dry and can be taken from the clothesline. Een overvolle mand met strijkgoed en de strijkplank staan klaar.

The basket is overflowing with ironing. The iron and the board are ready for it.Met de strijkbout strijkt ze haar wasgoed keurig net en wordt de opgevouwen was weer in kleine stapeltjes in de kasten gelegd.

Mother mouse irons her clothes neatly and the folded laundry is placed in small piles in the wardrobes.


Van “moeder muis aan de was” zijn de ansichtkaarten te koop. Het is de eerste kaart van een serie kaarten. Je kunt ze HIER in de webwinkel vinden. De prijs van de ansichtkaart is € 1,00 per stuk.

In my webshop I sell postcards of “mother mouse does the laundry”. It is the first card of a series of cards. The price of the cards is € 1,- each.5 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend gezellig allemaal. Ben vandaag met het muizenhuis begonnen en dat is leuk om te doen.
  Wat leuk dat er ansichtkaarten van de "muizen"komen.

  Groeten Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Grethilde!
  Oooooo ik kan bijna niet meer wachten tot er een patroon uit komt van die geweldige keuken! Mijn muizen zullen het geweldig vinden! En wat een leuk idee om aanzicht kaarten te maken van je mooie verhaaltjes/voorstellingen! Groetjes van Smoek

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het gaat er heel gezellig aan toe in het muizenhuis.Heb vandaag mijn bestelling
  met het muizenhuis ontvangen ,ik zou er zo aan willen beginnen maar heb eerst nog andere taken te doen.
  Gr,M-J.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja daar ben ik weer hoor! Ik wilde je even vertellen dat je in een side bar staat bij http://lovejoybears.blogspot.nl/ Een Engelse vrouw die van die lieve en zoete- kleurige meubeltjes maakt. Ik vind het zelf heel lief en mooi. Ik dacht misschien vind je het leuk om even bij haar te kijken (en dan zie je, je eigen blog ook op haar side- bar staan leuk he!) Groetjes Smoek

  BeantwoordenVerwijderen